Goodbye Dad

Goodbye Dad

In Memoriam.

Ongeveer twee en halve week geleden maakte ik een eerste opzet voor dit schilderijtje. De schets stond erop toen ik werd gebeld door de assistente van onze huisarts. Mijn vader voelde zich niet goed en mijn moeder was ongerust maar op dat moment was het nog niet levensbedreigend.  Of ik kon komen. De huisarts verleende eerste hulp en stuurde hem door naar het ziekenhuis. Daar aangekomen ging het snel helemaal mis en moest hij onmiddellijk gereanimeerd worden. Na een uur reanimeren was er helaas niets meer wat gedaan kon worden. Hij overleed, zo bleek later, aan de gevolgen van aortarupturen (veroorzaakt door aneurysma’s).

Bij deze nogmaals hartelijk dank voor alle steunbetuigingen en medeleven die wij de afgelopen weken mochten ontvangen.

Een paar dagen geleden had ik weer een beetje moed om aan dit schilderijtje verder te werken. Een bijzonder werkje blijkt nu en het zal wel altijd bij me blijven. Goodbye Dad…

Henk Heersema 1944-2013

Goodbye Dad. Olie op doek/ 40×50 cm/ 2013