Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander (met Maxima en Beatrix), olie op doek/ 80cm x 120cm/ 2013.

Dit werk is voor de groepsexpositie bij Zofier gemaakt. Van 23 augustus t/m 20 september kunnen Friezen kiezen welk kunstwerk van koning Willem-Alexander, al dan niet met koningin Máxima, in het Provinciehuis te Leeuwarden komt. Groningers kunnen dan kiezen welk kunstwerk in het Groningse stadhuis komt. Ik heb er voor gekozen om Willem-Alexander te schilderen zoals ik denk dat hij zich graag afgebeeld ziet. Namelijk een spontane, vrolijke uitdrukking zonder veel protocol en natuurlijk in het bijzijn van Maxima. En Beatrix die trots over zijn schouder meekijkt. Dit werk dingt mee voor een plekje in het Groningse stadhuis.

http://www.zofier.nl/exposities/willem-alexander-ma-xima/

een stemformulier vindt u hier: stemformulier